Mosoly az OLVASÓNAK

Nem a Parnasszus felé indultam. Csak írok...

Magamnak: lelki terápia. Neked: talán lehetne léleksimogatás.

Higgyünk ebben!

2011. március 5., szombat

Reál-illúzió















Szűk ingéről a gomb megszökött már rég, a feslésnél kivillan olívaszínű bőre,  borostás arcán a napok gyűrődése ül, s réveteg tekintete  szenvtelen  megpihen a kilyukadt cipőn. 
A festőállvány csak látvány-kellék, s míg napsugár lopózik a félszeg dikóra, a kis csuporban fény-árnyék táncol a beszáradt tempera lelketlen színén. Művész úr - néznek fel rá a korcsmában, s bár rég nem hiszi az égi ajándék becsét, ilyenkor felrohan a szűk szobába, s gyufásdobozba szorított istenként dühvel pingál eget, földet, embert - teremtést!
Néha, mikor a panelfalon áthallatszik a Rachmaninov-etűd, táncra gondol, filmre, zenére, virtuóz-szövegekre - , disznószőrű ecsetjét sarokba dobja, és összeszorított fogakkal készül az újjászületésre...



3 megjegyzés:

  1. Jó erőt és egészséget kívánok neked a nőnap alkalmából!

    VálaszTörlés
  2. Drága Barátom, szívből köszönöm, mindkettőt megsokszorozottan adja meg neked is az Ég!

    VálaszTörlés
  3. Egy írótársam véleménye, amelyet megköszönök.

    "EK - 2011.03.09 - 16:38:16
    Különleges hangulata van az írásaidnak, a stílusod napról napra kristályosabb. Alkotásaid intelligens művek, gondolkodásra, képzettársításra ösztönzők. Ebben az írásban nekem az is nagyon tetszett, hogy az elvont és a materiális nagyon kiváló egyensúlyát alkottad meg. Lélektani és emberi teljesítmény az írásod az irodalom eszköztárát segítségül hívva. Tetszett!"

    VálaszTörlés